Frøviden

Hvad betyder det at være statskontrolleret økologisk?

Hvad betyder det at være statskontrolleret økologisk?

Vi er nu endelig blevet statskontrolleret økologisk, og det er vi så glade for. Det er vigtigt for os, at vi blev godkendt, så du får 100% økologiske frø til overkommelige priser.

Hvad vil det sige at være statskontrolleret økologisk?

Vores frø er de samme fantastiske frø, som de altid har været. Forskellen er bare, at alle vores frø nu er godkendt af staten som værende 100 % økologiske. Fra producenten havde frøene dog også EU’s økologimærke, som betød, at de var økologiske og kontrolleret efter retningslinjerne i EU’s økologiforordning.

Hvis producenten af frøene har EU’s økologimærke, hvorfor skal i så søge om det røde Ø-mærke?

Hos Bland Selv Frø pakker vi selv frøene, vi bestiller fra producenten, så de dyre mellemled er sparet væk, og i får økologiske frø i høj kvalitet til lave priser. Det betyder, at vi skal søge om at være statskontrolleret økologisk, så staten tjekker, at det er 100% økologiske frø, som vi forhandler.

Hvad betyder det røde Ø-mærke?

Det røde Ø-mærke med teksten “Statskontrolleret økologisk” betyder egentlig bare, at de danske myndigheder har ført kontrol med pakningen af vores økologiske frø og godkendt, at der er tale om 100% økologiske frø.

Hvad får jeg ud af, at frøene er statskontrolleret økologisk?

Det kan være nærmest umuligt med en helt kemifri hverdag, men med økologiske, hjemmedyrkede grøntsags- og krydderurtefrø er du godt på vej. Desuden er du sikker på, at alle vores frøsorter hos Bland Selv Frø er 100% økologiske og GMO-frie, hvilket betyder, at du får det bedste af det bedste fri for genmodificering og skadelige stoffer.

Hvad er fordelene ved økologiske frø?

Ved at vælge økologiske frø får du grøntsager eller krydderurter, der er fri for skadelige stoffer. Derudover er det oftest billigere at dyrke dine egne grøntsager end at skulle købe de økologiske i supermarkedet. Du ved, hvad der er i grøntsagerne og skal ikke bekymre dig om, hvilken påvirkning de har på kroppen eller helbredet, da du kan være sikker på, at de ikke er fyldt med kunstgødning eller pesticider.

Selvfølgelig kræver det lidt mere at dyrke sine egne grøntsager end at tage et smut forbi den lokale købmand, men det er hele besværet værd. Spireprocenten for vores økologiske frø er 88%, så du har en stor chance for at lykkes med køkkenhaven. De 88% er gennemsnittet, hvor nogle frø har en spireprocent på helt op til 99 %. Så det er bare med at komme i gang med de hjemmedyrkede grøntsager!

Hvordan kan prisen være så lav på økologiske frø?

Vores pris på kun 10,95 kr. pr. pose uanset frøsort lyder muligvis for godt til at være sandt, når frøene er økologiske. Det kan lade sig gøre, fordi vi har skåret alle dyre mellemled fra. Vi pakker selv frøene, da vi håber, at flere vil købe økologiske frø, når det ikke gerne skulle være prisen, der er begrænsningen. Du får altså økologiske frø i topkvalitet, men til overkommelige priser. 

Nu er der bare tilbage at sige: På med havehandskerne og held og lykke med dit næste økologiske frø-projekt!


Find vores certifikat her
Tidligere
Sådan sår du dine egne radiser
Næste
Ærtefrø “Kelvedon Wonder”, hvad er historien bag?