Frø økologiske
Frøviden

Nye frøposer

Oct 25, 2023

Vi er glade for langt om længe at kunne præsentere jer for vores nye fantastiske frøposer, der ikke kun gør det lettere at komme i gang med havearbejdet, men også bidrager til en grønnere planet. Vi har lyttet til jeres ønsker og råd i udformningen af de nye frøposer, som nu endelig er klar til levering. Her er nogle af de mange fordele ved vores nye frøposer:

Poser med så lidt aftryk som muligt

Fiberpapiret på vores emballage er lavet af 80% cellulose, og det er FSC-certificeret træ. 20% fibre fra knuste tomatplanter bliver forarbejdet i papiret. Der anvendes 1400 solpaneler til produktionen, hvilket leverer 25% af den nødvendige energi, så CO2-udledningen holdes på et minimum.

Til at forsejle poserne, så bruger vi en bio-baseret polymer. Den bio-baserede polymer er nødvendig for at forsegle produktet, men også for at beskytte frøene mod fugtighed. Det er et meget tyndt lag, som også har den positive sideeffekt, at frøposerne er mere antistatiske end almindelige frøposer. Finmalede frø vil ikke sidde fast i frøposerne, når du ønsker at så dem.

Poserne er også blevet testet og testresultatet viste, at "produktet er genanvendeligt med papir" på niveau B (det laveste niveau bestemmer vurderingen). Der blev testet 5 niveauer, hvoraf 3 fik resultatet A+, og 2 fik B, derfor er resultatet en B.

Så når du vælger vores poser, så kan du roligt affaldssortere posen med papir og derved kan de genanvendes.

Nye illustrationer

Vores nye frøposer har også fået en helt ny udsmykning i form af illustrerede grafikker af de forskellige frøsorter. På denne måde er det nemmere at organisere frøposerne og holde styr på, hvad der skal dyrkes. Under de nye flotte illustrationer vil der ligeledes fremgå produktets navn samt den latinske oversættelse:

Din guide til succesfuld dyrkning

Vi ved, hvor vigtigt det er at have de rette oplysninger for at få succes med dine planter. Derfor har vi inkluderet en ny og overskuelig guide på bagsiden af hver frøpose. Denne guide giver dig præcise instruktioner om, hvornår og hvordan du skal så, plante og høste dine afgrøder. Det er vores måde at sikre, at du succes med din dyrkning. 

Hvad indeholder den nye vejledning?

På bagsiden af vores nye frøposer finder du en række informationer om, hvordan du sår de enkelte frøsorter:

Grøntsagsfrø

Plantehøjde

Ikonet om plantehøjde indikerer, hvor høj planten forventes at vokse sig. Plantehøjde har oftest betydning for, hvor du placerer dine frø, samt hvad du skal forvente af størrelse, da dette varierer fra sort til sort. 

Planteafstand

Planteafstanden på posen indikerer, hvor langt der skal være mellem hvert frø, når du sår dem. På denne måde sikrer du plads til dine afgrøders vækst og udvikling. 

SolforholdSol og skyggeforhold

Vores sol og skygge-ikon fortæller, hvorvidt planten har bedst af direkte og hyppige mængder af sollys, eller om planten har bedst af delvis skygge. På denne måde sikrer du, at planten ikke bliver udtørret eller mangler lys for at vokse. 

SådybdeSådybde

Sådybde omhandler, hvor dybt frøene skal sås i jorden. Sådybde har betydning for, hvorvidt frøene kan tørre ud, samt at frøene vokser sig høje og tætte som forventet. Sådybden varierer afhængig af frøsort, og ikonet kan derfor hjælpe dig med at sikre en god start for dine frø. 

Kalenderguide til dyrkning 

Udover de 4 nye ikoner, har vi udviklet en så-kalender, hvor du kan se, om de enkelte frøsorter kan dyrkes i drivhus eller på friland, samt hvornår de eventuelt skal forspires og efterfølgende omplantes, sås og høstes. Vi har designet kalenderen for at gøre havearbejdet lettere og mere overskueligt, når du skal dyrke dine frø. Under kalenderen finder du også antallet af frø i posen, så du nemmere har overblik over de skønne frø, du planlægger at så. 

Kvalitet og pris går hånd i hånd

Vi ønsker at gøre havearbejde nemt og tilgængeligt for alle. Derfor er vores frøposer ikke kun i genanvendelige matrialer, de er også prisvenlige. Du kan nemlig få vores frøposer til den utrolige pris af kun 16,95 kr. pr. pose. Vi tror på, at kvalitet og overkommelige priser kan gå hånd i hånd.

Tag det første skridt mod din egen haveoplevelse med vores nye frøposer 

Vi er glade for at kunne levere de nye frøposer til jer. Med et optimeret design, ny genanvendelig indpakning og informationer om dyrkning af de enkelte frø, kan du nu nyde havearbejdet nemt og uden problemer. Bestil de nye frøposer i dag og udforsk vores udvalg af økologiske frø her