Frøviden

Hvad kan man dyrke i drivhus om vinteren ?

Hvad kan man dyrke i drivhus om vinteren

Drivhuset er ikke kun en sommeroase for os med grønne fingre. Der findes stadig et udvalg af forskellige lækre grøntsager, du kan dyrke henover vinteren. At praktisere vinterdyrkning i drivhuset giver mulighed for at nyde friske, hjemmedyrkede grøntsager, selv i de kolde måneder. I dette blogindlæg vil vi udforske, hvad der er muligt at dyrke i drivhuset om vinteren og dele tips til en vellykket vinterdyrkning. Lad os starte med at se på nogle af de mest velegnede planter til vinterdyrkning i drivhuset.

De 5 bedste grøntsager til vinterdyrkning i drivhuset

Nedenfor har vi oplistet vores 5 bud på lækre grøntsager, du kan dyrke i dit drivhus i løbet af vintermånederne:
 1. Spinat: Spinat er en hårdfør grøntsag, der er ideel til vinterdyrkning. Den er fyldt med næringsstoffer og kan bruges i alt fra suppe til salater og pastaretter. Det er vigtigt at være opmærksom på, at der findes flere forskellige spinatsorter, og at nogle sorter egner sig bedre til vinterdyrkning end andre. Prøv eksempelvis vores spinat frø "Early Giant Leaf" der egner sig perfekt til vinterdyrkning, og som kan dyrkes i drivhuset i januar.

 2. Persillerod: Persillerod er en grøntsag, der er velegnet til vinterdyrkning. Den tåler kulde og giver dig masser af vitaminer. Prøv eksempelvis vores persillerod frø "Halflange", der kan sås uden forspiring i drivhuset i februar. 

 3. Gulerødder: Friskhøstede gulerødder smager bare meget bedre end dem fra supermarkedet. Gulerødder kan sås direkte i drivhuset i januar, da de trives i kulde. Prøv eksempelvis vores gulerodsfrø "Nantes 2", der vokser til saftige og sprøde gulerødder, der kan høstes fra drivhuset til foråret.

 4. Hestebønner: Du kan forspire dine hestebønner i januar og februar, så de kan udplantes omkring marts / april måned. Prøv eksempelvis vores hestebønne sort 'Ratio' eller sorten 'Eleonora', der giver dig mulighed for at høste lækre hestebønner fyldt med proteiner. 

 5. Mizuna salat: Mizuna udvikler sig til de skønneste japanske kålblade. Denne variant af salatfrø er en fantastisk tilføjelse til både varme gryderetter og friske salater, takket være dens milde og sødligt sennepsagtige smag. Prøv vores salatfrø "Mizuna", som du kan dyrke uden forspiring i drivhuset i februar. 

Udover såning af nye afgrøder i drivhuset, kan du henover vintermånederne stadig se frem til at passe grøntsager såsom vårsalat og nogle sorter af bladbeder. Du kan både så bladbeder og vårsalat i drivhuset i slutningen af efteråret, da begge planter kan overvintre og høstes i løbet af vintermånederne. 

Husk at du kan finde en såvejledning og dyrkningsoversigt for de enkelte grøntsager inde på selve produkterne eller bag på vores frøposer. 

Tips til vinterdyrkning i drivhuset

Nu hvor vi har oplistet nogle velegnede grøntsager til vinterdyrkning i drivhuset, så lad os se på nogle tips til at få succes med din vinterdyrkning:

 • Opvarmning: Overvej at installere en varmekilde i dit drivhus for at opretholde en lun temperatur om vinteren. En elvarmer eller et varmelegeme med termostat kan gøre en stor forskel.

 • Isolering: Isolér dit drivhus med termoruder for at minimere varmetab og holde temperaturen mere stabil.

 • God ventilation: Selv om det er koldt udenfor, er det vigtigt at sørge for tilstrækkelig ventilation i drivhuset for at forhindre luftfugtighed og skadedyrsproblemer.

 • Belysning: Da dagslyset er begrænset om vinteren, og mange grøntsager har brug for lys, kan kunstig belysning være nødvendig. Overvej at installere LED- eller fluorescerende lamper for at give planterne tilstrækkeligt lys til vækst.

 • Vanding: Pas på med ikke at overvande dine planter om vinteren. Jorden tørrer langsommere ud i det kølige vejr, så kontroller jordfugtigheden regelmæssigt og vand kun efter behov.

 • Frostbeskyttelse: Brug dækmaterialer som fiberdug eller tæpper til at beskytte dine planter mod hård frost om natten. Husk at det er forskelligt, hvor meget kulde de enkelte grøntsager kan tåle.

Skab glæde i de kolde måneder 

Vinterdyrkning i drivhuset betyder dermed, at du stadig kan nyde friske grøntsager og smukke blomster, selv når temperaturen udenfor falder. Nyd f.eks. at dyrke velsmagende spinat eller gulerødder, som du kan bruge til supper eller som garniture.

Ved at vælge de rigtige grøntsager, sørge for den rette belysning og temperaturkontrol, kan du dyrke grøntsager i dit drivhus hele året rundt. Så hvorfor ikke udnytte potentialet i dit drivhus og dyrke din haveglæde gennem vintermånederne? 

Tidligere
Nye frøposer
Næste
Såkalender til 2024