EU Økologisk

Ofte stillede spørgsmål

Generelle spørgsmål

Hvad er spireprocenter?

Spireprocenten er op til 88 % for vores frø, hvilket betyder, at der er 88% chance for, at dine frø spirer. Det varierer selvfølgelig fra frø til frø og fra køkkenhave til køkkenhave. De 88% er gennemsnittet, så nogle frø har en spireprocent på helt op til 99 %.

Alt i alt er der en stor chance for, at du kan få gang i køkkenhaven eller drivhuset med en spireprocent på op til 88 %.

Er alle frø økologiske?

Ja alle frø er 100 % økologiske, hvilket betyder, at du får det bedste af det bedste fri for genmodificering og skadelige stoffer. 

Vi er også økologiske certificeret af staten, hvilket er din sikkerhed for den højeste kvalitet.

Hvorfor kan det være så billigt?

Prisen på kun 16,95 pr. pose uanset frø lyder måske for godt til at være sandt. Men den er god nok. Grunden til at vi har Danmarks bedste og billigste frø, er fordi alle mellemled er skåret fra.

Vi køber frøene direkte fra producent og får dem pakket selv, hvilket betyder, at du undgår de høje priser, som mange andre forhandlere har på frø. Du får altså økologiske frø i topkvalitet, men til overkommelige priser. 

Får jeg guides med?

Dit korrekte svar er, ja! Alle vores poser indeholder en nem og intuitiv guide på bagsiden, som du let kan få adgang til.

Kommer i til at få nye frøsorter?

Ja, vi udvikler hele tiden på at få nye frøsorter, når vi er sikre på, at kvaliteten er i top. Det skal være muligt både at dyrke velkendte grøntsager, som eksempelvis tomater, men også eksperimentere med nye, som eksempelvis stangbønner.

For os er det vigtigt, at du finder de frø, du lige står og mangler til dit køkkenhave-projekt. Hvis du har ideer, er du altid velkommen til at komme med feedback. Skriv til info@blandselvfroe.dk 

Hvor længe holder frøene?

Holdbarheden på frøene varierer alt efter sort. Generelt er holdbarheden flere år, end man lige skulle tro. Du skal dog være opmærksom på, at spireevnen forringes over tid. Spireprocenten på op til 88% er altså ikke nødvendigvis så høj, hvis du har frøene i flere år.

For at hjælpe dig har vi holdbarhedsdato på alle vores frø. Det er dog bare vejledende, og du kan sagtens opleve, at frøene spirer senere end denne dato. Vi anbefaler selvfølgelig, at du sår dine frø inden datoen for at opnå det bedste resultat.

Hvordan opbevarer jeg bedst mine frø?

Den forkerte opbevaring af frø har indflydelse på frøenes spireevne. Derfor er det vigtigt, at du er klar over, hvordan du bedst opbevarer frøene. Lys, temperatur og fugt er de primære ting, der kan påvirke frøenes spireevne.

Lys: Sørg for at frøene ikke står i direkte sollys

Temperatur: Sørg for at opbevare frøene ved en temperatur på cirka 15 grader

Fugt: Sørg for at fugtigheden er på cirka 50 %

Opbevarer du ikke frøene ved dette, kan du risikere at igangsætte spiringen, da især fugt påvirker dette. 

Sælger i F1-sorter?

Hos Bland Selv Frø sælger vi meget få F1-frø.

Sælger i gamle sorter?

Hos Bland Selv Frø har vi valgt at sælge kendte gamle sorter, hvor vi har fokus på at du skal få den bedste smagsoplevelse.

Betaling

Hvornår bliver mine penge hævet?

Når du bestiller hos os, trækker vi først pengene, når pakken bliver afsendt.

Når pakken er sendt afsted, vil du modtage en e-mail, hvori du kan følge pakken.

Mit betalingskort bliver afvist

Hvis dit betalingskort bliver afvist, bedes du prøve et andet kort eller kontakte din bank.

Du er også altid velkommen til at kontakte os, og så vil vi gerne assistere med den hjælp, vi kan tilbyde.

Levering

Hvor hurtigt leverer vi?

1-2 dage tager det, fra du bestiller dine frø, til du får dem leveret. Der er med andre ord ikke langt fra tanke til handling, og du kan hurtigt komme i gang med dit frø-projekt og få grønne fingre. Vi sender ikke i weekender.

Hvad koster det at få leveret mine frø?

Levering af frø koster fra 29 kr. uanset hvor mange frø, du har bestilt.

Denne pris er gældende både for levering til privatadresser og til posthus.

Pakkeshop: 29 kr.

Privat: 49 kr.

Hvem leverer vi med?

Vi leverer med GLS, hvor du kan vælge mellem levering til en pakkeshop eller direkte til din private adresse.

Vi har valgt GLS, fordi de dækker flest lokationer og sikrer, at pakken ikke beskadiges under transporten.

Kundeservice

Kan jeg få telefonisk hjælp?

Vi har skåret alle omkostninger og mellemled fra, så du får de bedste priser på frø. Derfor tilbyder vi ikke telefonisk support, men du kan altid skrive til info@blandselvfroe.dk og få svar inden for få timer.

Vi elsker glade kunder

Jeanette

Alt ved det er godt!

God pris, god variation i sortimentet. Hurtig service og gode leveringsmuligheder. Vildt fine færdig pakker med frø og små fine medfølgende skilte. Men det hele topper ved du får en KÆMPE E- manual med en kæmpe guide.

Manja

God pris, fint udvalg og økologisk!

Jeg har handlet to gange og har købt mange forskellige frø. Bl.a. to sorter spinat, blomsterblandinger, persille, basilikum 'cinnamon', indianermynte, forårsløg og rucola. Anbefaler.

Brit

Købte frø hos Bland selv frø for første

Købte frø hos Bland selv frø for første gang; var noget skeptisk for antal frø på grund af den meget lave pris. Blev meget positivt overrasket, der var markant flere eksempel vis gulerødsfrø end forventet. Samtidig er der større udvalg, så absolut ikke sidste gang, jeg handler her

Winni

Rigtig godt økologisk tilbud

Har lige købt rigtig mange poser frø fra Bland Selv Frø. De er både økologiske og billige sammenlignet med alle andre firmaer.

Melissa

Spændende og billige frø

Mange spændende frø, til billige penge. Modtog min pakke efter få dage. En fin konvolut med bobleplast og indeni var frøposerne men stor tydelig skrift, hvad der var i.

Susan

Supergod service og fed ide

Supergod service, lækre frø der næsten ikke kan vente med at spire, og virkeligt god ide at man kan nøjes med at købe mindre portioner så man kan gro en masse forskellige lækkerier i sit drivhus og have.

1-2 dages levering
100% Økologisk
Dansk iværksætteri
1-2 dages levering
100% Økologisk
Dansk iværksætteri