Ofte stillede spørgsmål

Her finder du alle de typiske spørgsmål vi får, som vi har ét samlet sted. Hvis du stadigvæk sidder inde med et spørgsmål, så er du velkommen til at sende en e-mail til info@blandselvfroe.dk

Hvad er spireprocenter?

Spireprocenten er på 88 % for vores frø, hvilket betyder, at der er 88% chance for, at dine frø spirer. Det varierer selvfølgelig fra frø til frø og fra køkkenhave til køkkenhave. De 88% er gennemsnittet, så nogle frø har en spireprocent på helt op til 99 %.

Alt i alt er der en stor chance for, at du kan få gang i køkkenhaven eller drivhuset med en spireprocent på 88 %.

Er alle frø økologiske?

Ja alle frø er 100 % økologiske og GMO-frie, hvilket betyder, at du får det bedste af det bedste fri for genmodificering og skadelige stoffer. 

Vi er også økologiske certificeret af staten, hvilket er din sikkerhed for den højeste kvalitet.

Hvorfor kan det være så billigt?

Prisen på kun 12,95 pr. pose uanset frø lyder måske for godt til at være sandt. Men den er god nok. Grunden til at vi har Danmarks bedste og billigste frø, er fordi alle mellemled er skåret fra.

Vi køber frøene direkte fra producent og pakker dem selv, hvilket betyder, at du undgår de høje priser, som mange andre forhandlere har på frø. Du får altså økologiske frø i topkvalitet, men til overkommelige priser. 

Får jeg guides med?

Det korte svar er, ja! For os er det vigtigt, at alle kan få glæden af at se frø spire. Den ene del af det er den lave pris, så alle kan være med. Den anden del er, at vi laver guides til alle frø, så du nemt kan komme i gang med dit næste køkkenhave-projekt - også selvom du ikke har grønne fingre endnu ;) 

Kommer i til at få nye frøsorter?

Ja, vi udvikler hele tiden på at få nye frøsorter, når vi er sikre på, at kvaliteten er i top. Det skal være muligt både at dyrke velkendte grøntsager, som eksempelvis tomater, men også eksperimentere med nye, som eksempelvis stangbønner.

For os er det vigtigt, at du finder de frø, du lige står og mangler til dit køkkenhave-projekt. Hvis du har ideer, er du altid velkommen til at komme med feedback. Skriv til info@blandselvfroe.dk 

Hvor længe holder frøene?

Holdbarheden på frøene varierer alt efter sort. Generelt er holdbarheden flere år, end man lige skulle tro. Du skal dog være opmærksom på, at spireevnen forringes over tid. Spireprocenten på 88% er altså ikke nødvendigvis så høj, hvis du har frøene i flere år.

For at hjælpe dig har vi holdbarhedsdato på alle vores frø. Det er dog bare vejledende, og du kan sagtens opleve, at frøene spirer senere end denne dato. Vi anbefaler selvfølgelig, at du sår dine frø inden datoen for at opnå det bedste resultat.

Hvordan opbevarer jeg bedst mine frø?

Den forkerte opbevaring af frø har indflydelse på frøenes spireevne. Derfor er det vigtigt, at du er klar over, hvordan du bedst opbevarer frøene. Lys, temperatur og fugt er de primære ting, der kan påvirke frøenes spireevne.

Lys: Sørg for at frøene ikke står i direkte sollys

Temperatur: Sørg for at opbevare frøene ved en temperatur på cirka 15 grader

Fugt: Sørg for at fugtigheden er på cirka 50 %

Opbevarer du ikke frøene ved dette, kan du risikere at igangsætte spiringen, da især fugt påvirker dette. 

Sælger i F1-sorter?

Hos Bland Selv Frø sælger vi ikke F1-frø. Det betyder, at du selv kan gemme frø af de sorter som du handler hos os.

Sælger i gamle sorter?

Hos Bland Selv Frø har vi valgt udelukkende at sælge kendte gamle sorter, hvor vi har fokus på at du skal få den bedste smagsoplevelse.

Kan jeg betale med EAN?

Ja, det kan du!

For at betale med EAN skal du blot følge disse enkle trin:

1. Gennemfør dine indkøb på vores hjemmeside og tilføj de ønskede varer til din indkøbskurv.

2. Når du er klar til at tjekke ud, skal du gå til kassen.

3. I betalingsafsnittet vil du finde flere forskellige betalingsmuligheder. Vælg "EAN" som din foretrukne betalingsmetode.

4. Fuldfør din ordre og bekræft den.

Efter at have valgt EAN som din betalingsmetode i checkout-processen, beder vi dig om at sende dine EAN-oplysninger til vores e-mailadresse: info@blandselvfroe.dk. Dette sikrer, at vi kan generere den nødvendige faktura og behandle din bestilling korrekt.

Hvilke oplysninger skal jeg inkludere, når jeg sender mine EAN-oplysninger?

Når du sender dine EAN-oplysninger, bedes du venligst inkludere følgende oplysninger i din e-mail:

1. Navn på den virksomhed eller institution, der foretager købet.

2. Kontaktpersonens navn og titel.

3. EAN-nummeret til betaling.

4. Eventuelle specifikke oplysninger, der kan være nødvendige for at behandle din ordre.

Vores team vil bekræfte modtagelsen af dine EAN-oplysninger og foretage en gennemgang af din bestilling. Vi vil sikre, at alt er i orden, inden vi sender dig den endelige faktura.

Levering

Hvor hurtigt leverer vi?

1-2 dage tager det, fra du bestiller dine frø, til du får dem leveret. Der er med andre ord ikke langt fra tanke til handling, og du kan hurtigt komme i gang med dit frø-projekt og få grønne fingre.

Hvad koster det at få leveret mine frø?

Levering af frø koster fra 29 kr. uanset hvor mange frø, du har bestilt.

Denne pris er gældende både for levering til privatadresser og til posthus.

Pakkeshop: 29 kr.

Privat: 49 kr.

Hvem leverer vi med?

Vi leverer med GLS, hvor du kan vælge mellem levering til en pakkeshop eller direkte til din private adresse. Vi har valgt GLS, fordi de dækker flest lokationer og sikrer, at pakken ikke beskadiges under transporten.

Kundeservice

Kan jeg få telefonisk hjælp?

Vi har skåret alle omkostninger og mellemled fra, så du får de bedste priser på frø. Derfor tilbyder vi ikke telefonisk support, men du kan altid skrive til info@blandselvfroe.dk og få svar inden for 24 timer.

Gør som +10.000 andre haveelskere

Rasmus Hansen

Fremragende oplevelse!

Jeg har købt frø her nogle gange nu, og hver gang er en god oplevelse. Gode priser, fornuftigt udvalg og hurtig levering. Kommer helt sikker til at købe her fremover.

Anna Marie Thulstrup Hansen

Jeg er meget begejstret

Jeg er meget begejstret for Bland Selv Frø. Udvalget er super godt og de har både de mere gængse ting samt de lidt mere specielle.

Laurine Jørgensen

Prima service, gode frøposer og hurtig levering

Pakken med frø ankom 4 dage efter bestilling.
Alt var i orden.

Birgitte Christensen Bang

Hurtigt, økologisk og endda billigt

Der var meget at vælge imellem og god forklaring ved hvert produkt. Bestilte fredag aften og modtog tirsdag. Jeg vil bestemt anbefale "Bland Selv Frø", når samtalen falder på have, grøntsager, frø og økologi.