Statskontrolleret økologiske frø
Frøviden

Statskontrolleret økologi - Hvad er det?

Dec 30, 2022

Hvad er statskontrolleret økologi?

Statskontrolleret økologi er en måde at producere økologiske fødevarer på, hvor der er en statslig regulering og overvågning af produktionen. Dette gælder både for planteavl og dyrehold. Formålet med statskontrolleret økologi er at sikre, at produkter, der markedsføres som økologiske, faktisk lever op til strenge krav om bæredygtighed og miljøvenlighed.

I mange lande, herunder Danmark, er der etableret et statskontrolleret økologisk certifikat, der giver købere af økologiske produkter en garanti for, at de er produceret i overensstemmelse med bestemte regler. Certifikatet gælder for en række forskellige produkter, herunder fødevarer, kosmetik, tøj og tekstiler.

Der er en række krav, der skal opfyldes for at blive statskontrolleret økologi. Disse krav varierer fra land til land, men der er nogle fælles træk, der gælder for de fleste lande.

Nogle af de krav, der typisk gælder for statskontrolleret økologi, er:

  • Brug af økologisk gødning og begrænsning af brugen af kunstgødning og pesticider
  • Dyrkning af planter, der er tilpasset lokale forhold og klima
  • Brug af biodiverse metoder, der fremmer biodiversiteten på landet
  • Opmærksomhed på dyrevelfærd og bæredygtigt dyrehold
  • Brug af naturlige metoder til at bekæmpe sygdomme og skadedyr
  • Bæredygtig brug af vand og energi
  • Opmærksomhed på arbejdsmiljø og sikkerhed

For at opnå statskontrolleret økologisk certificering skal producenterne dokumentere, at de opfylder de gældende krav. Derudover skal de undergå regelmæssige inspektioner og kontroller for at sikre, at de fortsat lever op til kravene.

Hvorfor har vi valgt udelukkende at sælge økonomisk? 

Økologiske frø er ofte anses for at være bedre end konventionelle frø af flere grunde:

  1. Bæredygtig produktion: Økologiske frø produceres på en bæredygtig måde, der tager hensyn til mennesker, dyr og miljø. Dette indebærer bl.a. begrænsning af brugen af kunstgødning, pesticider og andre kemikalier, der kan skade miljøet.

  2. Øget biodiversitet: Økologiske frøproducenter fokuserer ofte på at dyrke et bredt udvalg af planter, der passer til lokale forhold og klima. Dette kan bidrage til at øge biodiversiteten på landet.

  3. Bedre smag: Mange mennesker mener, at økologiske fødevarer, herunder økologiske frø, har en bedre smag end konventionelle fødevarer. Dette kan skyldes, at økologiske planter dyrkes på en måde, der fremmer deres naturlige smag og aroma.

Sælger Bland Selv Frø udelukkende statskontrolleret økologiske frø?

Hos Bland Selv Frø sælger vi udelukkende 100% økologiske frø med en høj spireevne. 

Vi har valgt at være statskontrolleret økologiske, fordi vi mener, at det er en vigtig måde at sikre bæredygtig og miljøvenlig produktion af frø på.

Vi mener, at statskontrolleret økologi er den bedste måde at sikre, at vores frø er produceret på en ansvarlig måde, der tager hensyn til både mennesker og miljø. Det giver vores kunder en garanti for, at de får økologiske frø af høj kvalitet, der lever op til de strenge krav og vi derfor kan kalde os statskontrolleret økologisk.

Vi er stolte af at være statskontrolleret og at vi har et system der kvalitettester alt, så du som forbruger er sikret den højeste kvalitet af frø.

Se vores certifikat: Tryk her.