Madlavning krydderurter
Frøviden

Lav lækre retter med krydderurter

Dec 18, 2022

I det her blogpost vil vi komme ind på hvordan du kan bruge dine lækre og friske krydderurter som du har sået.

Hvilke retter kan du lave med dild?

 1. Dilddressing: Du kan lave en lækker dilddressing ved at blende frisk dild sammen med hvidløg, citron, olivenolie og lidt creme fraiche. Dressingen kan bruges til at pynte på forskellige salater eller tilbehør.

 2. Dilddip: Du kan også lave en lækker dilddip ved at blende frisk dild sammen med smagfulde ingredienser som fx fetaost, hvidløg, pinjekerner og lidt olivenolie. Dilddippen er perfekt til at dyppe grøntsager i eller som tilbehør til fx pølse- eller kødsnacks.

 3. Dildgryde: Du kan lave en lækker dildgryde ved at tilsætte frisk dild til en gryderet med kød og grøntsager. Dilden giver gryden ekstra smag og friskhed.

 4. Dildvinaigrette: Du kan også lave en lækker dildvinaigrette ved at blende frisk dild sammen med eddike, olivenolie, salt og peber. Dildvinaigretten er perfekt til at smage salater eller grøntsager på.

 5. Dildmayonnaise: Du kan lave en lækker dildmayonnaise ved at blende frisk dild sammen med mayonnaise, hvidløg og citron. Dildmayonnaisen er perfekt til at smøre på brød eller som tilbehør til fx sandwich og wraps.

Køb dine dildfrø lige her.

Hvilke retter kan du lave med koriander?

 1. Korianderchutney: Du kan lave en lækker korianderchutney ved at blende frisk koriander sammen med lime, hvidløg, chili og lidt sukker. Korianderchutneyen er perfekt til at dyppe grøntsager i eller som tilbehør til fx pølse- eller kødsnacks.

 2. Korianderpesto: Du kan også lave en lækker korianderpesto ved at blende frisk koriander sammen med pinjekerner, hvidløg, lime og lidt olivenolie. Korianderpestoen er perfekt til at smøre på brød eller som tilbehør til fx sandwich og wraps.

 3. Korianderdressing: Du kan lave en lækker korianderdressing ved at blende frisk koriander sammen med hvidløg, citron, olivenolie og lidt creme fraiche. Korianderdressingen kan bruges til at pynte på forskellige salater eller tilbehør.

 4. Koriandergryde: Du kan lave en lækker koriandergryde ved at tilsætte frisk koriander til en gryderet med kød og grøntsager. Korianderen giver gryden ekstra smag og friskhed.

 5. Koriandervinaigrette: Du kan også lave en lækker koriandervinaigrette ved at blende frisk koriander sammen med eddike, olivenolie, salt og peber. Koriandervinaigretten er perfekt til at smage salater eller grøntsager på.

Køb koriander her.

Hvilke retter kan du lave med basilikum?

 1. Basilikumpesto: Du kan lave en lækker basilikumpesto ved at blende frisk basilikum sammen med pinjekerner, hvidløg, parmesanost og lidt olivenolie. Basilikumpestoen er perfekt til at smøre på brød eller som tilbehør til fx sandwich og wraps.

 2. Basilikumdressing: Du kan lave en lækker basilikumdressing ved at blende frisk basilikum sammen med hvidløg, citron, olivenolie og lidt creme fraiche. Basilikumdressingen kan bruges til at pynte på forskellige salater eller tilbehør.

 3. Basilikumgryde: Du kan lave en lækker basilikumgryde ved at tilsætte frisk basilikum til en gryderet med kød og grøntsager. Basilikumen giver gryden ekstra smag og friskhed.

 4. Basilikumvinaigrette: Du kan også lave en lækker basilikumvinaigrette ved at blende frisk basilikum sammen med eddike, olivenolie, salt og peber. Basilikumvinaigretten er perfekt til at smage salater eller grøntsager på.

 5. Basilikumchutney: Du kan lave en lækker basilikumchutney ved at blende frisk basilikum sammen med lime, hvidløg, chili og lidt sukker. Basilikumchutneyen er perfekt til at dyppe grøntsager i eller som tilbehør til fx pølse- eller kødsnacks.

Køb basilikum her.

Hvilke retter kan du lave med persille?

 1. Persillepesto: Du kan lave en lækker persillepesto ved at blende frisk persille sammen med pinjekerner, hvidløg, parmesanost og lidt olivenolie. Persillepestoen er perfekt til at smøre på brød eller som tilbehør til fx sandwich og wraps.

 2. Persilledressing: Du kan lave en lækker persilledressing ved at blende frisk persille sammen med hvidløg, citron, olivenolie og lidt creme fraiche. Persilledressingen kan bruges til at pynte på forskellige salater eller tilbehør.

 3. Persillegryde: Du kan lave en lækker persillegryde ved at tilsætte frisk persille til en gryderet med kød og grøntsager. Persillen giver gryden ekstra smag og friskhed.

 4. Persillevinaigrette: Du kan også lave en lækker persillevinaigrette ved at blende frisk persille sammen med eddike, olivenolie, salt og peber. Persillevinaigretten er perfekt til at smage salater eller grøntsager på.

 5. Persillechutney: Du kan lave en lækker persillechutney ved at blende frisk persille sammen med lime, hvidløg, chili og lidt sukker. Persillechutneyen er perfekt til at dyppe grøntsager i eller som tilbehør til fx pølse- eller kødsnacks.

Køb persille her.

Hvilke retter kan du lave med karse?

 1. Karse salat: Du kan lave en frisk karse salat ved at skære karse i skiver og lægge den i en skål sammen med andre grøntsager som fx gulerødder, agurker og tomater. Tilsæt et par spiseskefulde dressing og drys med lidt friskhakket persille, så har du en lækker salat.

 2. Karse tærte: Du kan lave en lækker karse tærte ved at skære karse i skiver og lægge dem på en tærtedej sammen med fx ost, skinke eller løg. Bag tærten i ovnen ved ca. 180 grader i ca. 30 minutter, til tærtedejen er gylden og sprød.

 3. Karse gryde: Du kan også lave en lækker karse gryde ved at tilsætte skårede karse til en gryderet med kød og andre grøntsager. Karse giver gryden ekstra smag og tekstur.

 4. Karse wrap: Du kan lave en lækker karse wrap ved at fylde en wrap med skårede karse, grøntsager og protein som fx kylling eller bønner. Rul wrap'en sammen og spis den som den er, eller steg den på en pande indtil den er gylden og sprød.

 5. Karse omelet: Du kan også lave en lækker karse omelet ved at piske æg sammen med skårede karse og andre grøntsager og steg dem på en pande. Spis omeletten som den er eller server den med et par skiver groft brød.

Køb karse her.

Hvilke retter kan du lave med timian?

 1. Timiangryde: Du kan lave en lækker timiangryde ved at tilsætte timian til en gryderet med kød og grøntsager. Timianen giver gryden ekstra smag og aroma.

 2. Timianmarinade: Du kan også bruge timian i en marinade, når du steger kød eller fjerkræ. Tilsæt timian til en blanding af olivenolie, citronsaft og hvidløg, og lad kødet trække i marinaden i mindst et par timer, inden du steger det.

 3. Timianvinaigrette: Du kan lave en lækker timianvinaigrette ved at blende frisk timian sammen med eddike, olivenolie, salt og peber. Timianvinaigretten er perfekt til at smage salater eller grøntsager på.

 4. Timianpesto: Du kan lave en lækker timianpesto ved at blende frisk timian sammen med pinjekerner, hvidløg, parmesanost og lidt olivenolie. Timianpestoen er perfekt til at smøre på brød eller som tilbehør til fx sandwich og wraps.

 5. Timiandressing: Du kan også lave en lækker timiandressing ved at blende frisk timian sammen med hvidløg, citron, olivenolie og lidt creme fraiche. Timiandressingen kan bruges til at pynte på forskellige salater eller tilbehør.

Køb timian her.

Husk at du altid kan gå på opdagelse blandt hele vores udvalg af økologiske frø lige her.