Frøviden

Sådan gør du haven forårsklar

Sådan gør du haven forårsklar - Bland Selv Frø

Er din have klar til foråret og den nye sæson for grønne fingre i haven? Når vi rammer foråret, vil blomsterne begynde at kigge frem, og du kan høre fuglefløjt, og ja så er solen på vej tilbage. Foråret er en skøn sæson, men det betyder også en tid med en del havearbejde, hvis du skal være klar til at så frø, når sæsonen for alvor går i gang.

Haven kan godt se en smule trist ud efter et vådt forår og en kold vinter. Måske din have er fyldt med knækkede grene, visne planter og andet. Så er det bare med at komme i arbejdstøjet og få gjort haven forårsklar. Vi skal nok hjælpe dig på vej!

Havearbejde er en af de mest populære hobbyer - men når havearbejdet har stået mere eller mindre stille under vinteren, så skal man lige igang igen. Det er slet ikke så uoverskueligt, som det måske ser ud.

Tjek hegn i haven

Måske vinteren og efteråret har været hård ved dit hegn. De blæsende måneder kan godt ruske mere i hegn, end man lige tror. Forhåbentlig er der ikke huller i dit hegn, men hvis der er, så sørg for at få dem repareret, inden du går i gang med at så dine yndlingsplanter. Det ser bare bedre ud.

Forårsrengøring af drivhus og haveskur

Forårsrengøring er ikke kun for boligen, det er også en god idé med forårsrengøring af drivhus og haveskur. Måske det er længe siden, at du har rengjort drivhuset og ryddet op i haveskuret. I så fald er foråret det perfekte tidspunkt at give sig i kast med det på.

Giv drivhuset den helt store rengøring og sørg for at skille dig af med det, du ikke længere bruger, eller det som måske ikke overlevede vinteren og kulden.

Det er en god idé, at alt i haveskuret får en fast plads. På den måde får du overblik over, hvad du har, og på den måde undgår du at skulle købe nye havehandsker hvert år.

Grav forårsblomster op

Krokus og erantis er nogle af de første blomster, der springer ud i foråret. Et tip til at gøre haven finere er at grave forårsblomsterne op og plante dem i krukker, så de kan pynte på terrassen eller andre steder i haven i de første forårsmåneder.

Udvid køkkenhaven med dine favoritter

Foråret er også det perfekte tidspunkt til at rydde op i dine frø fra tidligere år og danne dig et overblik - og ja udvide køkkenhaven med dine yndlingsfrø, hvad end det er grøntsagsfrø, krydderurtefrø eller blomsterfrø

Og ja - det kan være svært at vælge, hvilke planter din køkkenhave skal udvides med, men hos Bland Selv Frø kan du sortere frø efter måned, så du kan se hvilke frø, der er bedst at så i hvilken måned. Så er det bare med at finde dine nye favoritter.


Nu er der vist kun tilbage at sige - held og lykke med din forårsrengøring

Tidligere
Solhat frø - Såning af dine solhat frø
Næste
Sådan sår du batavia salat - Trin for trin