Bataviasalat frø
Frøviden

Sådan sår du batavia salat - Trin for trin

Mar 14, 2022

Batavia salat er en smuk og smagfuld grøntsag, som er nem at så og egner sig perfekt til både drivhus og køkkenhave. Hos Bland Selv Frø finder du et bredt udvalg af økologiske frø, herunder batavia salat frø, som kan dyrkes med succes ved at følge disse simple trin. 

Forspiring

For at få de bedste resultater, anbefaler vi at forspire batavia salat frøene i marts-juli måned i et varmt og lyst drivhus. Før du starter, skal du sørge for at have små frøbakker, frugtbar jord og godt dræn. Fyld frøbakkerne med jord og plant et frø i hver bakke, cirka 0,5 cm dybt. Dæk frøene med et tyndt lag jord og vand forsigtigt. Hold jorden jævnt fugtig, men undgå at overvande.

Omplantning

Når planterne har udviklet et par sæt blade, er det tid til at omplante dem til en større potte eller plante dem direkte i din køkkenhave. Omplantning kan ske i perioden fra april til august måned, og du skal sørge for at plante dem i en afstand af 30 x 30 cm fra hinanden. Batavia salat kan dyrkes i både sol og halvskygge.

Høst

Batavia salat er klar til høst fra juni til oktober måned, afhængigt af hvor og hvornår du har plantet dem. Du kan identificere de modne salatblade ved at kigge efter deres farve og størrelse. Når du har høstet dine batavia salatblade, skal du sørge for at opbevare dem i køleskabet for at bevare deres friskhed.

Køkkenhaven

Hvis du ønsker at plante dine batavia salat frø direkte i din køkkenhave, skal du vente indtil april-juni måned. Følg de samme trin for at plante og omplante som beskrevet ovenfor.

Køb frøene hos Bland Selv Frø Hos Bland Selv Frø kan du købe økologiske batavia salat frø til kun 12,95 kr. Deres frø er af høj kvalitet og vil give dig en sund og lækker høst. Gå ikke glip af chancen for at dyrke dine egne batavia salatblade i din egen have eller drivhus.

Med disse simple trin kan du dyrke dine egne økologiske batavia salatblade og nyde deres friske smag hele sommeren og efteråret. Følg guiden og skab en smuk og lækker have.