Hvad kan man så i juli
Frøviden

Hvad kan man så i juli ?

Jun 26, 2023

Juli måned bringer både varme sommerdage og en overflod af solskin med sig, der giver dig ideelle forhold for havearbejde og dyrkning. Dette er det perfekte tidspunkt til at udvide din have og tilføje nye smagsoplevelser. 

Haven i juli

Den lange dagslysperiode i juli måned giver planterne masser af energi til fotosyntese, hvilket resulterer i sunde og kraftige planter. Desuden er juli en tid, hvor mange grøntsager og blomster trives i det varme klima. 

Den øgede tilgængelighed af sollys og varme skaber også ideelle betingelser for udendørs plantning. Det giver mulighed for at udvide din have, starte nye projekter og prøve forskellige planter og sorter. Nedenfor har vi udvalgt 6 fantastiske grøntsager, du kan så i juli måned:

1. Pak Choi: 

Pak Choi, også kendt som bok choy eller kinesisk kål, er en delikat asiatisk grøntsag med saftige stængler og mørkegrønne blade. Den er kendt for sin milde og let pebrede smag og er alsidig i køkkenet. Juli er det perfekte tidspunkt at så Pak Choi frø, da den trives i varmt vejr. Den er hurtig at dyrke og kan tilføje en dejlig smag til dine sommerretter. Du kan finde vores Pak Choi frø lige her.

2. Bladbede: 

Bladbede er en smuk og næringsrig grøntsag, der findes i en række farver, herunder rød, gul og grøn. Den er kendt for sine saftige blade og stængler, der er fyldt med vitaminer og antioxidanter. Du kan så dine bladbede frø i juli for at tilføje en farverig dimension til din have og berige din kost med en række vigtige næringsstoffer. Du kan finde vores udvalg af bladbeder frø lige her.

3. Dværgbønner:

Dværgbønner er en sjov og velsmagende tilføjelse til din have. Disse små bønner er søde og sprøde, perfekte til at spise frisk fra planten eller til at inkludere i salater og retter. Så dværgbønne frø i juli for at nyde den søde smag og knasende tekstur, de bringer til dit havebord. Du finder vores dværgbønne frø lige her.

4. Radiser: 

Radiser er kendt for deres hurtige vækst og forfriskende smag. De er en fremragende valgmulighed for sommerdyrkning, da de trives i varmt vejr og kan høstes på få uger. Så radisefrø i juli for at tilføje en krydret smag og en skarp, knasende tekstur til dine sommerretter. Du kan se hele vores udvalg af radisefrø her

5. Gulerodsfrø

Vores gulerodssort "Nantes 2" er en fremragende valgmulighed, når det kommer til at dyrke nye sommerprojekter i køkkenhaven. Disse frø giver dig mulighed for at dyrke gulerødder med en sød og sprød smag samt en karakteristisk cylindrisk form. "Nantes 2" er kendt for at være tidlige til at modne, hvilket betyder, at du hurtigt kan høste de friske gulerødder. Måske nåede du ikke at så dine gulerodsfrø i juni, eller måske har du fået lyst til at prøve kræfter med at dyrke dine egne smagsfulde gulerødder? Så frygt ikke. Vores gulerodsfrø kan nemlig stadig dyrkes i juli, så det er ikke for sent at komme i gang.

6. Tatsoikål: 

Tatsoikål er en populær ingrediens i asiatisk køkken. Den har mørkegrønne blade og en let pebret smag. Så dine tatsoikål frø i juli, og du kan se frem til at inkludere denne velsmagende grøntsag i stir-fries og salater senere på sæsonen. Du finder vores tatsoikål frø lige her

Gør juli måned til endnu en skøn havemåned 

Juli er en skøn tid for os, der elsker at dyrke ting i vores have, da måneden byder på en bred vifte af planter, der kan dyrkes og høstes. Udover ovenstående frøsorter har vi et bredt udvalg af frø, der kan dyrkes i juli. Se hele vores udvalg her og kom i gang med dine haveplaner for juli. Gør dig klar til at nyde friske smagsoplevelser, som din have vil levere i de kommende måneder.