Blomster til krukker
Frøviden

Blomster til krukker

Jun 05, 2023

Når det kommer til havearbejde og haveindretning, er krukker en fantastisk måde at tilføje farve. Uanset om du har en stor have eller blot en lille altan, kan krukker fyldt med blomster og planter skabe en hyggelig atmosfære. Men hvordan vælger du de rigtige blomster til dine krukker? Og hvordan får du dem til at trives? Vi har samlet nogle nyttige tips og udvalgt 3 blomstersorter, der egner sig specielt godt til beplantning i krukker.

Vælg dine krukker

Først og fremmest er det vigtigt at vælge de rigtige krukker til dit projekt. Krukker fås i forskellige størrelser, materialer og stilarter. Overvej, hvor du vil placere dine krukker, og vælg krukker, der passer til det miljø, du ønsker at skabe. Keramiske krukker kan tilføje en elegant touch til din have, mens plastik- eller trækrukker er lettere at flytte rundt på. Sørg også for, at krukkerne har drænhuller i bunden for at undgå oversvømmelse af planterne.

Jordblanding er vigtig

Når du har valgt dine krukker, er det tid til at tænke på jordblandingen. En god jordblanding er afgørende for planters sundhed og trivsel. For at få succes med dine havekrukker anbefaler vi, at du på forhånd undersøger, hvilken type jord, dine blomster har bedst af. 

Vælg de rigtige blomster

Nu er det tid til at vælge de blomster, du vil plante i dine krukker. Der er et væld af muligheder at vælge imellem, men det er vigtigt at overveje nogle faktorer som lysforhold, klima og personlig præference. Nedenfor har vi udvalgt 3 typer blomster, du nemt kan dyrke og se vokse i dine havekrukker:

1. Purpursolhat:

Purpursolhat er en smuk og populær staudeplante kendt for sine lyserøde til lilla, stjerneformede blomsterhoveder. Den trives bedst i sollys og godt drænet jord og tiltrækker sommerfugle og bier med sin nektar og farverige udseende. Desuden pynter den flot i krukker, hvor de blomstrer helt fra juni til september. Du kan finde vores purpursolhat frø lige her.

2. Stedmoderblomster:

Stedmoderblomster er charmerende blomster ideelle til krukker og altankasser. Disse kompakte planter er kendt for deres karakteristiske blomster med farverige ansigter og smukke kontrasterende farver. Stedmoderblomster kommer i nuancer af lilla, gul, hvid og blå, hvilket giver en levedygtig måde at tilføje farve og skønhed til dine udendørs rum. De trives i både sollys og delvis skygge og kræver minimal pleje. Deres tætte, lavtvoksende vækst gør dem også velegnede til at fylde krukker og skabe smukke, blomstrende arrangementer. Du kan finde vores stedmoderblomster frø her

3. Dusksalvie:

Dusksalvie, kendt videnskabeligt som salvia officinalis, er en pragtfuld krukkeblomst kendt for sin smukke lilla/pinke løv. Dusksalvie trives bedst i sollys og veldrænet jord, og den kræver minimal pleje. Med sin unikke farve og alsidighed er dusksalvie en fantastisk tilføjelse til krukker. Du finder vores dusksalvie frø lige her

Tilpas dine blomsterkrukker til årstiderne

En af fordelene ved havekrukker er, at du nemt kan ændre udseendet af din have i takt med årstiderne. Forårskrukker kan være fyldt med farverige forårsblomster, imens du om sommeren kan plante solsikker eller andre flotte sommerblomster for at tilføje en eksplosion af farver til dine krukker. Efteråret kan fejres med krukker fyldt med chrysanthemum eller lyng, mens vinteren kan byde på juleroser eller vinterjasmin. Ved at tilpasse dine blomsterkrukker til årstiderne kan du nyde smukke blomster året rundt.

Vand og vedligeholdelse

Når dine blomster er plantet i krukkerne, er det vigtigt at give dem den rette pleje. Vanding er afgørende, og det er bedst at vande tidligt om morgenen eller sent på aftenen for at undgå fordampning. Brug en vandkande eller en slange med en blød dyse for at undgå at skade planterne. Husk at du også kan gøde dine planter med gødning for at sikre, at de får de nødvendige næringsstoffer.

Skab en visuel balance

Når du har dine krukker fyldt med smukke blomster, er det tid til at tænke på det dekorative. Skab en visuel balance ved at placere krukkerne i forskellige højder og gruppering af blomster med lignende farver eller former sammen. Du kan også tilføje nogle dekorative elementer som sten, miniaturefigurer eller træstykker for at give dine krukker ekstra karakter.

Afsluttende ord

At skabe smukke og farverige havekrukker med blomster er en sjov og kreativ måde at tilføje skønhed til din have eller altan. Ved at dyrke nogle holdbare blomster samt vedligeholde dem korrekt, kan du opnå imponerende blomsterkrukker. Så gå i gang med at planlægge og plante dine krukker, og nyd den naturlige skønhed, de bringer til dit udendørs rum. Du kan udforske hele vores sortiment af blomsterfrø lige herGod fornøjelse!