Børn i haven
Frøviden

Børn i haven - Inddrag dine børn i havearbejdet

Sep 20, 2023

Er både dig og dine børn glade for at være i haven? Så er du sikkert bekendt med den udfordring, der kan være ved at kombinere din interesse for havearbejde med at tilfredsstille dine børns behov for underholdning. Heldigvis er der måder, hvorpå du kan involvere dine små i haven og gøre det til en sjov og lærerig oplevelse for dem. I dette indlæg vil vi udforske nogle fantastiske måder at engagere dine børn i havearbejdet på, og hvorfor det er en god idé at inddrage dem i denne aktivitet.

1. Leg i jorden med plantning og såning:

At plante frø og se dem spire er en fascinerende proces, som børn elsker at følge med i. Gå sammen med dine børn og lad dem vælge nogle grøntsager, krydderurter eller blomster, som de gerne vil dyrke. Derefter kan i sammen grave huller, placere frøene i jorden og vande dem. Dine børn vil nyde at se planterne vokse og tage ansvar for at passe dem. Måske tænker du, at du gerne vil så afgrøder, der ikke er for svære eller besværlige at så sammen med dine børn? Til dette har vi udviklet børnekassen, som er en pakkeløsning, der indeholder forskellige udvalgte frøsorter, som er nemme for børn at så og tage sig af. 

2. Skab en insekthave sammen

Børn er ofte fascinerede af insekter, så hvorfor ikke udnytte denne interesse til at lære dem om biodiversitet og økosystemer? Lav et lille område i haven, hvor I kan plante blomster, der tiltrækker sommerfugle og bier. Dine børn kan hjælpe med at plante og pleje disse blomster, og I kan sammen observere de forskellige insekter, der besøger haven. Dette er en glimrende måde at lære dem om naturens sammenhæng.

3. Saml afgrøder og smag:

Involver dine børn i høstsæsonen ved at lade dem hjælpe med at plukke de saftige grøntsager eller aromatiske urter fra haven. Når I har høstet i køkkenhaven, er det tid til at tage skridtet videre og lave mad sammen. Brug de friske råvarer til at skabe en lækker og sund ret, hvor børnene kan bidrage med deres egne idéer og kreativitet. Denne fælles aktivitet vil ikke kun fremme en kærlighed til frisk mad, men også styrke båndet mellem dig og dine børn gennem sjov og nærende samvær i køkkenet.

4. Skab en læringsoplevelse:

Havearbejde kan være en fantastisk måde at lære børn om natur, miljø og bæredygtighed. Snak med dem om, hvordan planter vokser, og hvordan de påvirker økosystemet. Diskuter vigtigheden af at tage sig af jorden og reducere affald i naturen. Dette kan også være en god anledning til at introducere dem for økologisk dyrkning og vigtigheden af at vælge økologiske frø og planter.

5. Lad dem udforske deres kreativitet:

Havearbejde behøver ikke kun at handle om at plante og pleje. Lad dine børn udforske deres kreativitet ved at lave haveprojekter med naturmaterialer fra haven. De kan lave smukke buketter med blomster, lave collagebilleder med blade og blomsterblade eller endda dekorere sten fra haven. Dette giver dem mulighed for at udtrykke sig selv og skabe smukke kunstværker samtidig med at de er udendørs.

Få frisk luft og saml hele familien udendørs

At tage dine børn med i haven og lave havearbejde kan være en givende og meningsfuld oplevelse for både dig og dem. Det giver dem mulighed for at lære om naturen, udvikle færdigheder og forstå vigtigheden af at passe på vores planet. Derudover er den friske luft et godt afbræk til hverdagens travle gang. Så næste gang du tager fat på havearbejdet, så giv dine børn muligheden for at være med og skabe minder sammen i haven. Og husk at besøge Bland Selv Frø for at finde de bedste økologiske frø til jeres fælles haveoplevelse.