Frøviden

Min første køkkenhave - Hvad er de bedste grøntsagsfrø at så?

Min første køkkenhave - Hvad er de bedste grøntsagsfrø at så? - Bland Selv Frø

At besvare dette spørgsmål er ikke så let, som det kan se ud. Der er alle mulige grunde til, hvorfor ét frø kan være bedre end andre. For eksempel er det bedste grøntsagsfrø, måske et du skal dyrke på 30 dage i stedet for 120 dage.

Eller måske det bedste grøntsagsfrø skal dyrkes i drivhuset frem for køkkenhaven. Der er ikke noget rigtigt svar på, hvad der er det bedste grøntsagsfrø, det afhænger helt af situationen og dine ønsker og behov.

Hvad er de bedste grøntsagsfrø at dyrke?

Igen, dette er ikke ligetil. I stedet for at prøve at besvare et specifikt spørgsmål, så lad os se på et par scenarier og liste, hvad vi anser for at være det bedste grøntsagsfrø til forskellige situationer.

De bedste grøntsagsfrø at dyrke på under 30 dage.

Hvis du, eller måske børnene, er utålmodige og slet ikke kan vente med, at grøntsagsfrøene spirer og bliver til lækre grøntsager, så har vi her bud på de bedste grøntsager at dyrke på under 30 dage.

Radiser

Radiser er en hurtigt voksende afgrøde. De fleste radisesorter er klar til høst inden for 25-35 dage afhængig af forholdene, og hvor ofte du vander. Radiser er super nemme at dyrke, giver øjeblikkelige resultater og giver en skøn smag til enhver sommersalat!

Læs vores blogindlæg her om, hvordan du bedst sår radisefrø.

Salat

Salat er en af de nemmeste grøntsagsfrø at dyrke. Du kan nemlig sås og dyrke salatfrø i stort set hvad som helst; bakker, potter eller direkte på jorden. Salatplanterne kan du høste efter cirka 28 dage. For at få det bedste resultatet kan du med fordel plukke de yderste blade af salaterne, og de vil fortsætte med at vokse.

Spinat

En fordel ved at dyrke spinat er, at den kan dyrkes ved lavere temperaturer. Derfor er det også en grøntsag, der er ideel at dyrke om foråret og efteråret, hvor jorden er for kold til de fleste andre grøntsager. Som ved salatfrø går der kun cirka 28 dage fra du sår dine spinatfrø til du kan høste frisk, lækker spinat.

Læs vores blogindlæg her om, hvordan du bedst sår spinatfrø. 

De bedste grøntsagsfrø at dyrke for begyndere.

Det kan måske virke uoverskueligt første gang, du starter med at dyrke grøntsager i køkkenhaven. Vi vil foreslå, at du starter med nogle af grøntsagerne ovenfor. Det er nemme grøntsager, hvor du hurtigt ser resultater og hurtigt kan nyde de lækre, økologiske grøntsager. Det kan hjælpe dig med at holde interessen og motivationen i gang, og du kan jo altid udvide køkkenhaven, når fingrene bliver lidt grønnere.

Vores anbefaling til førstegangsgartnere:

Pralbønner

Flere og flere har fået øjnene op for pralbønner i køkkenhaven, da det er en stabil voksende grøntsag. Du skal dog være opmærksom på, at pralbønner har brug for rigelig med plads og støtte for, at den kan klatre op.

Courgette (squash)

Selvom Courgette, eller Squash som grøntsagen også kaldes, ikke er alles førstevalg, vil den trives under de fleste forhold. Du behøver kun 2 til en familie på 4 for at have nok courgetter hele sommeren, jo mere du plukker, jo mere giver planten. Der er bare en anden, skøn smag i hjemmedyrkede grøntsager, og så kan du ovenikøbet også spare nogle penge ved selv at dyrke dine squash.

Læs vores blogindlæg her om, hvordan du bedst sår squashfrø. 

Salat

Som nævnt ovenfor kan en hurtig afgrøde nydes på så lidt som 28 dage, dyrket i en bakke, lille potte eller i køkkenhaven. Salat kan nydes på forskellige tidspunkter, da du kan høste salaten løbende, hvilket gør den til en fremragende førstegangsstarter.

Rødbede

Rødbeder kan være en lidt vanskelig afgrøde at få til at vokse, da de kræver en del vand, men hvis du ønsker at komme i gang med havearbejde, kan arbejdet med rødbeder hjælpe dig med at etablere en rutine, så du senere er rustet til at dyrke mange andre grøntsager i køkkenhaven også.

Læs vores blogindlæg her om, hvordan du bedst sår rødbedefrø. 

 

Nu er der bare tilbage at sige - held og lykke med dit haveprojekt.

Du finder det store udvalg af vores grøntsagsfrø her.

 

Tidligere
Såning af grønkål
Næste
Top 4 letdyrkede krydderurter