Frøviden

Top 4 letdyrkede krydderurter

Top 4 letdyrkede krydderurter - Bland Selv Frø

Krydderurter er nemme at dyrke, og så kan processen med at så krydderurter både være et sjovt projekt for hele familien og føre til urter, der smager fantastisk. 

I dette blogindlæg har vi samlet vores udvalg af top 4 letdyrkede krydderurter. At dyrke dine egne urter er ofte en nem proces, især når det gælder de etårige krydderurter som basilikum, koriander og dild. Alle disse krydderurter kan sås friske om foråret, og så er de nemme at dyrke og producerer rigeligt med blade. 

1. Basilikum

Basilikum er en fantastisk krydderurt, der kan bruges i mange retter som pastasaucer, pizzaer, salater, thailandske karryretter og meget mere. Der er masser af sorter med variation i smagen, som du kan prøve i modsætning til, hvad du plejer at hente i supermarkedet. Det er bare med at prøve sig frem og finde den sort af basilikum, som passer bedst ind i din smag. Et af vores foretrukne valg er Basilikum Genovese, 'Classic Italian', er den bedste variant af basilikum til italiensk pesto og smager fantastisk med friske tomater (selvfølgelig hjemmedyrkede), skiver af mozzarella og et smule jomfruolie - en perfekt salat til en lun sommerdag. Basilikum behøver kun sol og vand én gang om dagen, og den er god at dyrke resten af sæsonen.

2. Rucola

Når vi taler om pizzaingredienser, er en anden fantastisk urt, der kan bruges Rucola. Fra pizza til pastasaucer. Rucola er god at have i urtehaver, da den udover sin skønne smag, hjælper med at afskrække bladlus. Rucola smager ikke kun fantastisk i salater, du kan bruge den i sandwich eller andre skønne retter.

3. Persille

Persille er en af de mest populære og alsidige krydderurter - den smager fantastisk i persillesovs og kan bruges i gryderetter eller som en dekorativ pynt på siden af tallerkener eller i supper. Persille er yderst rig på C-vitamin, især når den spises rå, så tænk på det mindre som pynt, men mere som et salatblad i sig selv. En persille-favorit hos os er “Moss Curled” Persille, en fladbladet sort med små, men rigelige blade og en kraftig, sød smag.

4. Timian

Timian er supernem at dyrke, og så er der mange varianter at vælge imellem. Vores anbefaling vil være sorten ”German Winter”, den er fantastisk til fyld, kyllingeretter og gryderetter og er nem at dyrke fra frø. Smagen er bedst fra juni til juli, og den klarer sig godt med frysning og tørring. Timianens blomster tiltrækker også mange gavnlige insekter til haven, så udover den fantastiske smag, er timian også godt for dyrelivet.

 

Nu er der kun tilbage at ønske dig held og lykke med dit krydderurte-projekt! 

Husk at du kan udforske hele vores udvalg af økologiske frø lige her. 

Tidligere
Min første køkkenhave - Hvad er de bedste grøntsagsfrø at så?
Næste
De 4 bedste frø til skyggefulde områder