Bedste afgrøder med lav vedligeholdelse
Frøviden

Bedste afgrøder med lav vedligeholdelse

Oct 03, 2022

Vi ved, hvor tidskrævende det kan være at dyrke dine egne grøntsager og urter, men hvis du vælger dine afgrøder omhyggeligt, kan du stadig nyde lækre, hjemmedyrkede grøntsager uden at skulle bruge uanede mængder tid i haven.

Vælg en række frø, der er nemme at dyrke, der kan sås direkte og ikke generes af mange skadedyr og sygdomme. Vi har sammensat dette blogindlæg for at dele 5 af vores bedste afgrøder med dig til jer derude med grønne fingre, men mangel på tid.

Courgette frø - Squashfrø

Først har vi Courgette, også kaldt Squash - de er hurtige til at spire og nemme at dyrke på et varmt, solrigt sted. Squashplanten fortsætter med at producere squash i flere uger, så vi foreslår, at 2 - 3 planter er nok. De kan sås fra april, husk blot at tynde ud i dem, mens de er små (ca. 10 cm), da dette vil være med til at give dig flere, friske squash. Du kan læse mere om, hvordan du sår squashfrø her.

Rødbedefrø

Næste på listen er Rødbede. Rødbeder er nemme at dyrke og opbevare i mange måneder. Hvis du ønsker en sødere variant af rødbeden, anbefaler vi at tjekke vores Rødbedefrø ”Chioggia”. Det eneste du skal være opmærksom på, når du dyrker rødbeder, er, at du skal gøre jorden klar med kompost eller andet næring et stykke tid i forvejen. På den måde skaber du de bedste forudsætninger for, at dine røbedefrø trives og spirer. Læs mere om, hvordan du bedst plejer dine rødbedefrø her.

Græskarfrø

Græskar er generelt en nem grøntsag, der ikke er det store besvær med, og som du kan få en masse ud af. Alt fra supper til tærter, græskar kan bruges i en lang række forskellige opskrifter og det bedste er - de kræver meget lidt pleje for at producere flotte efterårsafgrøder, der holder langt ind i vinteren. Vi anbefaler, at du sår græskarfrø indendørs om foråret, og udplanter spirerne i køkkenhaven, når risikoen for frost er væk i slutningen af maj eller begyndelsen af juni. Du skal bruge et solrigt sted i haven med masser af plads, da græskar vokser hurtigt. Til dem af jer, der fejrer Halloween, har vi et særligt frøsort til udskæring Græskar ”Jack O´Lanterns”.

Radisefrø

En anden afgrøde, der kan føjes til listen, er Radiser. Radiser kan høstes på så lidt som 24 dage efter såning. Du kan så radiser, så snart risikoen for nattefrost om foråret er væk. Så hvert frø 10 cm fra hinanden eller mere, eller tynd ud i dem til denne afstand, efter de spirer. Dæk frøene med lidt kompost eller jord. Læs mere om, hvordan du bedst sår og plejer radisefrø her.

 

Tip: Bland radisefrø med gulerodsfrø, før du sår, især hvis din jord har tendens til at udvikle en sej skorpe. De hurtigspirende radiser vil skubbe op gennem jorden og bryde den op til de senere spirende gulerødder.

 

Og der har du det! Et par skønne afgrøder til at komme i gang med køkkenhaven, hvis du ikke giver for meget tid på dine hænder. Bortset fra vanding af grøntsagerne, er der ikke så meget mere pleje, de kræver.

 

Held og lykke med dine grøntsager!