Madlavning med selvdyrkede grøntsager
Frøviden

Hvordan bruger du dine lækre grøntsager i din madlavning?

Dec 18, 2022

I det her blogpost vil vi komme ind på hvordan du kan bruge dine lækre og friske grøntsager som du har sået.

Hvilke retter kan du lave med ærter?

 1. Ærtepuré: Dette er en klassisk ret, som du kan lave ved at koge ærter og blende dem sammen med lidt smør og mælk. Du kan også tilsætte lidt purløg eller krydderier for at give den ekstra smag.
 2. Ærtesuppe: Du kan lave en lækker ærtesuppe ved at koge ærterne i en gryde sammen med løg, kartofler, gulerødder og krydderier. Du kan servere den med lidt creme fraiche og brød til.
 3. Ærtesalat: Du kan også lave en frisk og sund ærtesalat ved at blande kogte ærter med forskellige grøntsager som gulerødder, agurk, tomater og løg. Tilsæt et par spiseskefulde mayonnaise og drys med lidt friskhakket persille, så har du en lækker salat.
 4. Ærtepandekager: Du kan også lave pandekager med ærter ved at blende kogte ærter og tilsætte dem til en pandekageblanding af mel, æg og mælk. Du kan servere pandekagerne med lidt smeltet smør og sukker eller med en skøn agurkesalat.
 5. Ærtegryde: Du kan også lave en lækker gryderet med ærter, fx en gryderet med kylling og ærter eller en ærtegryde med kød og grøntsager.

Køb dine ærter her.

Hvilke retter kan du lave med spinat?

 1. Spinatsalat: Du kan lave en frisk spinatsalat ved at blande frisk spinat med andre grøntsager som fx gulerødder, agurk, tomater og løg. Tilsæt et par spiseskefulde dressing og drys med lidt friskhakket persille, så har du en lækker salat.
 2. Spinatsuppe: Du kan også lave en lækker spinatsuppe ved at blende frisk spinat med kogte kartofler, mælk og lidt smør. Du kan tilsætte forskellige krydderier som fx muskatnød, salt og peber for at give suppen ekstra smag.
 3. Spinatomelet: Du kan lave en spinatomelet ved at stege frisk spinat sammen med æg i en pande. Du kan også tilsætte forskellige grøntsager som fx champignon, løg og peberfrugt for at give omeletten ekstra smag og fylde.
 4. Spinatlasagne: Du kan også lave en spinatlasagne ved at lægge frisk spinat og kogte kødboller i et ildfast fad, og derefter tilsætte skiver af lasagneplader og ost. Du kan servere lasagnen med en frisk salat til.
 5. Spinatpesto: Du kan lave en spinatpesto ved at blende frisk spinat sammen med hvidløg, pinjekerner, parmesanost og lidt olivenolie. Pestoen kan bruges til at smøre på brød eller til at pynte på forskellige retter.

Køb evighedsspinat her.

Hvilke retter kan du lave med gulerødder?

 1. Gulerodssalat: Du kan lave en lækker gulerodssalat ved at rist gulerødder på en pande sammen med lidt olivenolie, timian og honning. Du kan også røre gulerødderne sammen med en dressing af yoghurt, citronsaft og honning.
 2. Gulerodscremesuppe: Du kan også lave en lækker gulerodscremesuppe ved at blende kogte gulerødder sammen med mælk, smør og krydderier. Du kan tilsætte lidt fløde eller cremefraiche for at give suppen ekstra cremethed.
 3. Gulerodsstænger: Du kan lave sprøde gulerodsstænger ved at skære gulerødderne i tynde stænger og derefter bage dem i ovnen med lidt olivenolie og krydderier. Gulerodsstængerne kan spises som en snack eller som tilbehør til en hovedret.
 4. Gulerodskage: Du kan også lave en lækker gulerodskage ved at røre gulerødder, æg, sukker, hvedemel, kanel og lidt olivenolie sammen i en skål. Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter.
 5. Gulerodsrøræg: Du kan lave gulerodsrøræg ved at skære gulerødder i tynde skiver og stege dem sammen med æg i en pande. Du kan tilsætte forskellige krydderier som fx peber, salt og timian for at give røræggene ekstra smag. Gulerodsrøræggene kan spises som en let morgenmad eller frokost.

Køb dine gulerødder her.

Hvilke retter kan du lave med agurker?

 1. Agurkesalat: Du kan lave en frisk agurkesalat ved at skære agurker i tynde skiver og blande dem sammen med andre grøntsager som fx tomater, løg og peberfrugt. Tilsæt et par spiseskefulde dressing og drys med lidt friskhakket persille, så har du en lækker salat.
 2. Agurkesuppe: Du kan også lave en lækker agurkesuppe ved at blende kogte agurker sammen med mælk, smør og krydderier. Du kan tilsætte lidt fløde eller cremefraiche for at give suppen ekstra cremethed.
 3. Agurkesandwich: Du kan lave en frisk agurkesandwich ved at skære agurker i tynde skiver og lægge dem på en sandwich sammen med fx ost, skinke eller tun. Du kan også tilsætte lidt mayonnaise eller dressing for at give sandwich'en ekstra smag.
 4. Agurkepickles: Du kan også lave agurkepickles ved at skære agurker i tynde skiver og lægge dem i en skål sammen med eddike, sukker og krydderier. Lad pickles'en trække i køleskabet i et par timer, så de bliver bløde og smagfulde. Agurkepickles er perfekte som tilbehør til mange forskellige retter.
 5. Agurkejuice: Du kan lave en sund agurkejuice ved at blende agurker sammen med lidt vand og eventuelt andre frugter og grøntsager som fx spinat og æble. Du kan drikke agurkejuicen som den er eller tilsætte den til smoothies eller andre drikke.

Køb dine agurker her.

Hvilke retter kan du lave med tomater?

 1. Tomatsalat: Du kan lave en frisk tomatsalat ved at skære tomater i skiver og blande dem sammen med andre grøntsager som fx agurker, løg og peberfrugt. Tilsæt et par spiseskefulde dressing og drys med lidt friskhakket persille, så har du en lækker salat.
 2. Tomatsuppe: Du kan også lave en lækker tomatsuppe ved at blende kogte tomater sammen med mælk, smør og krydderier. Du kan tilsætte lidt fløde eller cremefraiche for at give suppen ekstra cremethed.
 3. Tomatpizza: Du kan lave en lækker tomatpizza ved at lægge skiver af tomater på en pizzadej sammen med fx ost, skinke eller champignon. Bag pizzan i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 15-20 minutter, til osten er gylden og sprød.
 4. Tomatsauce: Du kan også lave en lækker tomatsauce ved at blende kogte tomater sammen med lidt olivenolie, hvidløg, basilikum og krydderier. Tomatsaucen kan bruges til at smage mange forskellige retter på, fx pasta, kød og grøntsager.
 5. Tomatbruschetta: Du kan lave en lækker tomatsandwich ved at skære brød i skiver og grill dem i ovnen. Drys dem derefter med olivenolie, salt og peber, og top dem med skiver af tomater, frisk basilikum og revet parmesanost. Tomatbruschetta er perfekt som en let snack eller som tilbehør til en hovedret.

Køb dine tomater her.

Hvilke retter kan du lave med pak choi?

 1. Stegt pak choi: Du kan lave stegt pak choi ved at skære pak choi i skiver og steg dem i en pande med lidt olivenolie og krydderier som fx hvidløg og ingefær. Du kan også tilsætte forskellige grøntsager som fx bønner, gulerødder og løg for at give retten ekstra fylde.
 2. Grønkålssuppe: Du kan lave en lækker grønkålssuppe ved at blende pak choi sammen med kogte kartofler, mælk og lidt smør. Du kan tilsætte forskellige krydderier som fx muskatnød, salt og peber for at give suppen ekstra smag.
 3. Grønkålsdressing: Du kan også lave en grønkålsdressing ved at blende pak choi sammen med hvidløg, pinjekerner, parmesanost og lidt olivenolie. Dressingen kan bruges til at smøre på brød eller til at pynte på forskellige retter.
 4. Grønkålschips: Du kan lave sprøde grønkålschips ved at skære pak choi i tynde skiver og derefter bage dem i ovnen med lidt olivenolie og krydderier. Grønkålschips er perfekte som en snack eller som tilbehør til en hovedret.
 5. Grønkålsrøræg: Du kan også lave grønkålsrøræg ved at skære pak choi i tynde skiver og stege dem sammen med æg i en pande. Du kan tilsætte forskellige krydderier som fx peber, salt og hvidløg for at give røræggene ekstra smag. Grønkålsrøræggene kan spises som en let morgenmad eller frokost.

Køb dine grønkål her.

Hvilke retter kan du lave med squash?

 1. Squashgryde: Du kan lave en lækker squashgryde ved at skære squash i tern og steg dem i en gryde sammen med forskellige grøntsager og kød. Du kan tilsætte forskellige krydderier som fx paprika, cumin og chili for at give gryden ekstra smag.
 2. Squashgratineret med ost: Du kan også lave en lækker squashgratineret med ost ved at skære squash i skiver og lægge dem i et ildfast fad. Top squashskiverne med revet ost og krydderier, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, til osten er gylden og sprød.
 3. Squashsuppe: Du kan lave en lækker squashsuppe ved at blende kogte squash sammen med mælk, smør og krydderier. Du kan tilsætte lidt fløde eller cremefraiche for at give suppen ekstra cremethed.
 4. Squashsalat: Du kan også lave en frisk squashsalat ved at skære squash i skiver og lægge dem i en skål sammen med andre grøntsager som fx gulerødder, agurker og tomater. Tilsæt et par spiseskefulde dressing og drys med lidt friskhakket persille, så har du en lækker salat.
 5. Squashpandekager: Du kan lave pandekager med squash ved at blende kogte squash og tilsætte dem til en pandekageblanding af mel, æg og mælk. Du kan servere pandekagerne med lidt smeltet smør og sukker eller med en skøn agurkesalat.

Køb dine squash her.

Hvilke retter kan du lave med brocolli?

 1. Stegt broccoli: Du kan lave stegt broccoli ved at skære broccoli i buketter og steg dem i en pande med lidt olivenolie og krydderier som fx hvidløg og ingefær. Du kan også tilsætte forskellige grøntsager som fx bønner, gulerødder og løg for at give retten ekstra fylde.
 2. Broccolisuppe: Du kan lave en lækker broccolisuppe ved at blende kogte broccoli sammen med mælk, smør og krydderier. Du kan tilsætte lidt fløde eller cremefraiche for at give suppen ekstra cremethed.
 3. Broccolipizza: Du kan lave en lækker broccolipizza ved at lægge skiver af broccoli på en pizzadej sammen med fx ost, skinke eller champignon. Bag pizzan i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 15-20 minutter, til osten er gylden og sprød.
 4. Broccolisalat: Du kan også lave en frisk broccolisalat ved at skære broccoli i buketter og lægge dem i en skål sammen med andre grøntsager som fx gulerødder, agurker og tomater. Tilsæt et par spiseskefulde dressing og drys med lidt friskhakket persille, så har du en lækker salat.
 5. Broccolipandekager: Du kan lave pandekager med broccoli ved at blende kogte broccoli og tilsætte dem til en pandekageblanding af mel, æg og mælk. Du kan servere pandekagerne med lidt smeltet smør og sukker eller med en skøn agurkesalat.

Køb dine broccoli her.

Hvilke retter kan du lave med rødbede?

 1. Rødbedesalat: Du kan lave en frisk rødbedesalat ved at skære rødbeder i skiver og lægge dem i en skål sammen med andre grøntsager som fx gulerødder, agurker og tomater. Tilsæt et par spiseskefulde dressing og drys med lidt friskhakket persille, så har du en lækker salat.
 2. Rødbedesuppe: Du kan også lave en lækker rødbedesuppe ved at blende kogte rødbeder sammen med mælk, smør og krydderier. Du kan tilsætte lidt fløde eller cremefraiche for at give suppen ekstra cremethed.
 3. Rødbedetærte: Du kan lave en lækker rødbedetærte ved at skære rødbeder i skiver og lægge dem på en tærtedej sammen med fx ost, skinke eller løg. Bag tærten i ovnen ved ca. 180 grader i ca. 30 minutter, til tærtedejen er gylden og sprød.
 4. Rødbedepickles: Du kan også lave rødbedepickles ved at skære rødbeder i tynde skiver og lægge dem i en skål sammen med eddike, sukker og krydderier. Lad pickles'en trække i køleskabet i et par timer, så de bliver bløde og smagfulde.

Køb dine rødbeder her.

Vi håber at du fandt noget inspiration til din næste ret med nogen af vores mest populære grøntsager. Til at kombinere dine grøntsagsretter kan du med fordel putte hjemmedyrkede friske krydderurter på. God fornøjelse!