Såning af vilde blomster frø
Frøviden

Såning af vilde blomster

Nov 25, 2022

Sådan sår du vilde blomster frø

Et bed i haven fyldt med vilde blomster er både en fryd for øjet og nemt at vedligeholde. En lille blomstereng kræver nemlig ikke meget pasning, når først den er blevet plantet. Derudover tiltrækker de vilde blomster også både bier og sommerfugle til din have, som kan hjælpe med at bestøve de andre planter.

Til sidst er det selvfølgelig også vigtigt at nævne, at du kan plukke de vilde blomster og lave de smukkeste buketter af dem. På den måde får altså smukke blomster både i hjemmet og i haven - og så sparer du penge, da du slipper for at tage i supermarkederne og bruge penge på buketter til hjemme.

Men hvad bør man så tage højde for, når man skal så vilde blomster i haven?

Undgå at plante i muld

Helt lavpraktisk bør du undgå at lægge et muldlag ud, før du sår dine vilde blomster frømix, hvis du ønsker et blomsterbed med en masse forskellige blomster. Dette er essentielt, da mulden favoriserer nogle plantearter fremfor andre. Det betyder altså, at andre planter og blomster ikke får de samme forudsætninger for at blomstre og pryde din have masser af farver og dufte.

Sker dette, kan det også blive et problem for havens bier og sommerfugle, da de behøver næring fra flere forskellige plantearter.

Vilde blomster frø kan sås to gange om året

Der to tidspunkter på året, hvor det er muligt at så dine vilde blomster. Den ene er i foråret omkring april og maj. Når du skal så vilde blomster er det helt grundlæggende vigtigt, at jorden ikke længere er kold, da dette kan sætte en stopper for dine blomster blomstringsproces. Du kan derfor med fordel stikke fingeren i jorden for at mærke efter, om jorden stadig er for kold til at så.

Det andet tidspunkt, hvor du kan så dine vilde blomster, er i september måned - lige før frosten træder ind. På det her tidspunkt er jorden blevet varmet op under hele sommerperioden, så her behøver du ikke at gøre brug af finger-i-jorden-metoden.

Vilde blomster kræver ikke meget pasning

Som nævnt helt i starten så kræver et bed med vilde blomster ikke særlig meget pasning, når det først er etableret. Du behøver ikke gøde bedet, da vilde blomster faktisk foretrækker næringsfattig jord at blomstre i - og så giver du igen også de andre planter muligheden for at overtage de vilde blomsters plads i bedet.

Efter nogle måneder behøver du heller ikke vande dine vilde blomster længere. Det er dog vigtigt, at du et par gange om året klipper blomsterbedet ned med en græsslåmaskine - og bare rolig! Dine blomster skal nok vende tilbage igen og pryde din have. Det giver dem blot bedre forudsætninger for at blomstre, og det holder dem endnu sundere.

Til sidst er der vist kun tilbage at sige - held og lykke med projekt vilde blomster!

Hos Bland Selv Frø sælger vi fire forskellige vilde blomster frøblandinger: ‘Elegance’, ‘Høj’ , 'Biblanding' og ‘Tübingen’. 

Og husk! Vores frø kan holde sig længe, så du kan uden problemer købe dine blomsterfrø allerede nu, så de er klar til at blive sået til foråret! Køb derfor dine frø allerede nu!