Økologiske frø
Frøviden

Hvad er forskellen på økologiske og konventionelle frø?

Jun 09, 2022

Forskellen på økologiske og konventionelle frø er, at de økologiske frø ikke er behandlet med pesticider og dertil er GMO-frie. Vores økologiske frø kommer selvfølgelig fra planter, så det vil sige, at planten, der producerede frøene selvfølgelig heller ikke er blevet behandlet med pesticider eller andre skadelige stoffer. Planterne, som vores økologiske frø kommer fra, har har haft rig mulighed for at vokse i naturlige omgivelser, så de økologiske frø er i topkvalitet.

Hvad er reglerne for økologiske og konventionelle frø?

Vidste du, at konventionelle grøntsager sprøjtes med kunstige bekæmpelsesmidler mod sygdomme og skadedyr? Derudover må der gødes med kunstgødning, og ukrudt må fjernes med kunstige bekæmpelsesmidler. Ingen af de her dele er gældende for økologiske frø. Økologiske frø/planter kunstgødes ikke, og ukrudt fjernes ikke med kunstige bekæmpelsesmidler.

Er økologiske frø bedre end konventionelle frø?

Det giver næsten sig selv, at det ikke er godt for hverken kroppen eller helbredet at spise grøntsager, der indeholder pesticidrester eller lignende. Derfor anbefaler vi, at du så vidt muligt tænker over at dyrke dine egne, økologiske grøntsager. Og så vil vi næsten garantere, at der kommer både smil og glæde med, når du dyrker dine egne grøntsager og krydderurter frem for at købe dem i supermarkedet.

Vi har en gennemsnitlig spireprocent på 88%, nogle frøsorter har endda 99%, så der er god chance for, at du får succes med køkkenhaven.

Hvorfor du skal i gang med økologiske frø i køkkenhaven

Udover at du ved, hvad dine grøntsager har været udsat for, og at de er GMO-frie, så er der også noget fantastisk ved at dyrke sine egne grøntsager. Det er uanset, om du ønsker at være selvforsynende eller bare har lyst til et hobbyprojekt. Friskheden ved hjemmedyrkede grøntsager kan der næsten ikke sættes ord på, smagsoplevelsen bliver en helt anden, og så bliver det da ikke mere lokalt. Køkkenhaven er også en god måde at tilbringe mere tid sammen med børn eller børnebørnene. Giv dem en fornemmelse af, hvordan grøntsager vokser og se stoltheden, når det lykkes.

Hvordan vi kan have økologiske frø til kun 12,95 kr. pr. pose

Økologiske grøntsager er oftest dyrere, når du handler ind i supermarkedet. Det er økologiske frø også, men ikke vores! Vi synes, det skal være muligt for alle at dyrke sine egne, økologiske grøntsags- og krydderurtefrø. Derfor har vi en fast pris på kun 10,95 kr. pr. pose uanset frøsort. Der er er flere frø i pakkerne, så du kan enten så frøene over en længere periode eller gemme nogle til næste år.

Grunden til at vi kan have den lave pris er fordi, at vi har skåret dyre mellemled fra og selv pakker frøposerne. Det er samme gode kvalitet, men du betaler bare mindre, fordi vi får dem leveret direkte fra producenten.

Nu er der bare tilbage at sige: På med havehandskerne og held og lykke med dit næste økologiske frø-projekt!