Frøviden

Sådan sår du dine forårsløg

Sådan sår du dine forårsløg - Bland Selv Frø

Forårsløg er en af de nemmeste grøntsager at dyrke i køkkenhaven. Faktisk er forårsløg nogle af de første grøntsager i køkkenhaven, som du kan få glæde af at dyrke allerede i det tidlige forår. Forårsløg frø vokser hurtigt, så vil du gerne se resultater hurtigt i køkkenhaven, så er forårsløg de frø, du skal give dig i kast med at dyrke.

Du kan så forårsløg direkte i køkkenhaven i marts-maj eller forspire forårsløg frø allerede i februar, så du giver frøene de bedste forudsætninger for at spire og vokse. 

Forårsløg er fantastiske både rå og stegte. Forårsløg er smagfulde i salater, hvor de har en smule mildere løgsmag end zittauerløg. Er du til wokretter og andre asiatiske retter, så er stegte forårsløg næsten uundværlige. Husk at du også kan bruge de grønne toppe fra forårsløgene i dine retter, eventuel som topping, når retten er færdig.

Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du bedst sår forårsløg frø.

Såning af forårsløg

Hvis du sår forårsløg frø direkte i køkkenhaven, skal du helst så dem i rækker. Når du sår forårsløg i køkkenhaven, skal frøene have en sådybde på 1,5 - 2 cm, en rækkeafstand på 25 cm og en planteafstand på 2,5 cm.

Hvis du ønsker at forspire dine forårsløg frø, så har vi lavet et blogindlæg, der hjælper dig godt på vej. Du kan læse meget mere om forspiring, og om hvordan du bedst kommer i gang med at så økologiske frø her

Pleje af forårsløg

Forårsløg kræver ikke den store pleje i køkkenhaven. Du skal dog sørge for, at jorden er fugtig, og at du har sået dine forårsløg frø, så de står i sol/halvskygge. Du skal også huske at fjerne ukrudt mellem planterne med jævne mellemrum.

Hvis du ikke har forspiret dine forårsløg frø, men sået dem direkte i køkkenhave, skal du være opmærksom på, om der spirer flere frø det samme sted. Gør der det, er det vigtigt, at du tynder ud i rækkerne for at give forårsløgene den bedste mulighed for at vokse. Løgduften tiltrækker dog løgfluen, der ødelægger dine forårsløg, så vær opmærksom på det, når du tynder ud i rækkerne.

Høst af forårsløg

Det tager cirka 14-21 dage fra du sår dine forårsløg frø i køkkenhaven, til du kan se dem spire. Du kan høste dine forårsløg fra juli - september alt efter, hvornår du har sået frøene. Forårsløgene skal cirka skal være 10-15 cm høje, for at du kan høste dem.

Nu er der vist kun tilbage at sige - Held og lykke med dit forårsløgs-projekt


Køb dine økologiske forårsløg frø her

Tidligere
Hvordan sår man blomsterfrø?
Næste
Hvordan sår man bønner?