frø i oktober
Frøviden

Hvad kan jeg så i oktober?

Sep 29, 2022

I oktober måned er vi for alvor gået ind i efteråret. Det betyder også, at den populære køkkenhave-sæson så småt er ovre - eller i hvert fald for de fleste grøntsager. Dog er der stadig nogle få grøntsager, mest bladgrøntsager, som trives godt i efteråret, og som du med fordel stadig kan dyrke i køkkenhaven og nogle i drivhuset også.

Tatsoikål

Tatsoikål er et perfekt alternativ til den velkendte Pak Choi. Tatsoikålen er nem at dyrke fra frø, og så er smagen fantastisk i wokretter. Tatsoikål er i kålfamilien og dyrkes som almindelig kål. Tatsoikålen er hårdfør og kan modsat andre grøntsager tåle næsten alt slags vejr - endda lidt minusgrader også. Du kan se mere information om såning af tatsoikål her.

Vårsalat

Vårsalat er endnu en grøntsag, der er hårdfør og tåler frost. Med andre ord er vårsalat perfekt til efteråret, hvor vejret varierer. Vårsalat kan bruges som almindelig salat og er et godt alternativ, hvis du er træt af Iceberg-salat. Du skal være opmærksom på, at du skal tynde ud i vårsalat-planterne, hvis du ønsker de store bladrosetter. Hvis du har sået de økologiske vårsalat-frø for tæt, vokser de sig nemlig ikke ret store. Du kan se mere information om såning af vårsalat her

Spinat

Spinat er ikke så følsom over for frost, hvilket også gør, at det er en perfekt grøntsag at dyrke i efteråret. Faktisk vil spinat gå i stok, hvis planten udsættes for for meget sol, så det danske efterår er et perfekt tidspunkt til dyrkning af spinat. Spinatfrø vokser hurtigt, og du kan høste dine spinatfrø allerede efter 8 uger. Vi har skrevet et blogindlæg om, hvordan du bedst sår spinatfrø - det kan du læse her.

Bladbede

Bladbede “Five colors”  er let at dyrke på alle jordtyper. Måske du ikke har hørt om denne bladbede før, men den er bestemt undervurderet. Udover at have en skøn smag, så er den også en fornøjelse for øjnene med sine mange farver i rød, lilla, orange, gul og hvid. Du kan se mere information om såning af bladbedefrø her.


Som du nok godt kan fornemme, så er oktober måneden, hvor du skal så og dyrke en masse forskellig salat. Hvis du vil eksperimentere, kan du også sagtens blande de forskellige typer af salat med nødder, frugter og hvad du ellers synes, der hører hjemme i en god efterårssalat. Salat er en af de grøntsager, der er nemmest at dyrke, så er du begynder i køkkenhaven, så er salat også en perfekt grøntsag at give sig i kast med. Salat-dyrkning er i hvert fald en både nem og skøn måde at få grønne fingre på.

Nu vil vi bare sige - Held og lykke med såningen i oktober.

Du kan se hele udvalget af grøntsagsfrø, der kan dyrkes i oktober her og vælge dine favoritter.