Græskarfrø

Altid 100% Økologiske frø

Alle frø til 16,95 kr. pr. pose

1 - 2 dages levering

Sorter efter
  • Fremhævet
  • Bestsellere
  • Alfabetisk, A-Å
  • Alfabetisk, Å-A
  • Pris, lav til høj
  • Pris, høj til lav
  • Dato, ældre til nyere
  • Dato, nyere til ældre

Græskarfrø - Symbol på efteråret og perfekt til madlavning

Græskar er mere end blot et symbol på efteråret - de er også en ernæringsmæssig kilde og en alsidig ingrediens i madlavningen. Nedenfor kan du læse mere om græskaret og dets potientiale.

Hvad er græskar?

Et græskar er en stor, farverig og rund frugt, der tilhører cucurbita-familien. Det har en hård ydre skal og saftigt, fiberrigt kød indeni. Græskar varierer i størrelse, farve og form, og de kan være alt fra orange til grønne eller endda hvide. De dyrkes ofte til kulinariske formål og bruges i en bred vifte af retter samt som udsmykning til Halloween.

Selve græskar frøene er en naturlig kilde til næringsstoffer og en derudover en populær snack. De er rige på sunde fedtstoffer, proteiner, fiber og mineraler som magnesium og zink. Græskar frø er kendt for deres knasende tekstur og nøddeagtige smag, hvilket gør dem til en tilfredsstillende tilføjelse til salater, yoghurt eller blot som en sund snack. At købe græskarfrø er en investering i både smag, ernæring og mulighederne for at dyrke din egen græskarplante, som du kan læse mere om nedenfor:

Såning af dine græskar - hvornår?

For at give frøene en headstart, kan du forspire dem indendørs cirka 2-3 uger før den forventede sidste frost. Placer frøene i små potter eller beholdere, da dette giver frøene den bedste chance for at spire i det rette klima. Når risikoen for frost er aftaget, og temperaturen er mere stabil i slutningen af foråret, kan du transplantere de spirede frø udendørs. Sørg for at hærde græskar planterne ved gradvist at vænne dem til udendørs forhold i løbet af nogle dage.

Du kan læse mere om såning af græskar frø og finde en trin-for-trin guide i vores blogindlæg her.

Græskar som en del af madlavningen

Græskar er en alsidig og smagsfuld grøntsag, der kan tilføje smag og farve til flere forskellige retter:

  • Græskarsuppe: En velkendt favorit om efteråret. Græskar kan omdannes til en cremet og varmende suppe med krydderier og urter.

  • Græskar risotto: Tilsæt græskartern til en lækker risotto og tilføj en dyb sødme og smag til retten.

  • Græskar tærte: En klassisk dessert, græskar tærte kombinerer den rige smag af græskarpuré med krydderier og en skorpe.

  • Græskar-chutney: Græskarpuré kan koges ned med krydderier og sødemiddel for at skabe en smagfuld chutney til at følge kød, ost eller brød.

  • Græskar-brød: Græskarpuré tilføjer fugt og smag til brød, muffins og pandekager.

  • Ristede græskarfrø: Skab en lækker snack ved at riste græskar frø med krydderier som salt, lækre krydderier eller sukker.

Græskarfrø og græskar planter kan således anvendes i forskellige retter, hvor ovenstående blot er et udpluk af de mange muligheder. Med vores økologiske græskar frø kan du tage det første skridt mod at dyrke din egen græskarplante og nyde de mange lækre retter, græskar kan berige din madlavning med - eller blot nyde græskar planten som dekoration derhjemme. At så vores græskar frø involverer brug af naturlige metoder uden kunstige kemikalier eller pesticider. Du kan derfor nyde dine græskar med god samvittighed.

Husk at du altid kan finde nye grøntsagsfrø og krydderurtefrø til din køkkenhave hos Bland Selv Frøgod fornøjelse!

1-2 dages levering
100% Økologisk
Dansk iværksætteri
1-2 dages levering
100% Økologisk
Dansk iværksætteri